Introducció al BIM

Seguint el corrent general que augura un futur on serà imprescindible la utilització d’una eina que unifiqui tots els agents intervinents en el procés de construcció, al despatx hem cregut necessari formar-nos en aquest sentit. Implementar la metodologia BIM al nostre estudi no és feina d’un dia, perquè requereix una formació continuada i d’una reciprocitat dels demés intervinents a l’obra.
Des d’un inici oferim la possibilitat de realitzar projectes als nostres clients amb programari BIM. De totes maneres el servei que pronostiquem interessant és el destinat al de manteniment dels edificis lligats a activitats econòmiques (hotels, hospitals, escoles, etc. ). Els nostres serveis abarquen des de l’aixecament de plànols “as built” (de la configuració real de l’edifici), la integració de totes les instal·lacions dins de l’edifici (electricitat, climatització, ventilació, telefonía, gas, etc) amb el seu recorregut real i identificació de cada màquina. D’aquesta manera s’aconsegueix tenir un control total de l’edifici al llarg de la seva vida útil, i permet planificar un manteniment al detall de cadascuna de les instal·lacions, gestionar i controlar la despesa energètica de l’edifici i millorar-ne la seva eficiència amb resultats visibles des del primer moment.
Actualment, al nostre país no està generalitzat l’ús d’aquest sistema paramètic de concepció, execució i manteniment d’un edifici, la qual cosa impedeix exprimir totes les possibilitats d’un procés BIM en tot el seu conjunt.
Si esteu interessats en adequar el vostre negoci a un sistema de gestió dels edificis que d’aquí poc temps serà imprescindible o  voleu més informació al respecte, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.
Us penjo un video d’Autodesk on s’explica de manera gràfica les utilitats que ofereix aquest nou sistema de dissenyar.