Grotto: Partisans dissenya la sauna perfecta a Canadá.

11-sauna-grotto 9-sauna-grotto 8-sauna-grotto 4-sauna-grotto 3-sauna-grotto 2-sauna-grotto
Georgian Bay al llac Hurón, un dels Grans Llacs d’Amèrica del Nord situat geogràficament a Ontario – Canadà, ha estat l’escenari escollit per Partisans per situar el seu nou projecte: una sauna ecològicament sostenible i perfectament integrada amb l’entorn natural a la qual han batejat Grotto (gruta en italià, per la seva forma i amagatalls).
Grotto és una gesta d’artesania de temps passat i sostenibilitat, realitzada gràcies a un programari i una tecnologia d’avantguarda. Es converteix així en «un espai esculpit, una experiència sensual, i un exercici sofisticat en la ciència de la construcció», expliquen els seus arquitectes. Inspirat com indica el seu nom en una gruta italiana, el disseny rendix homenatge també als extrems característics del paisatge del nord de Canadà.
L’objectiu era explicar una història arquitectònica de fugida i refugi, de manera que les comparacions són clau per transportar els visitants «a un santuari d’un altre món», senzill i construït en cedre carbonitzat, s’ha preparat utilitzant el mètode tradicional japonès Shou Sugi Ban, que transmet un aspecte degradat, com si l’edifici s’hagués ocultat a la vista durant segles. Per contra, les formes corbades de l’interior emulen les onades del llac Huron, i reflecteixen la seva formació de roca suau i ondulant característica del període precambrià en què va sorgir (fa més de 4000 milions d’anys). El resplendor lluminós de la fusta interior millora l’experiència de la sauna, mentre que els vels exteriors aporten intimitat.
És important destacar que la sauna Grotto és una estructura altament sostenible, que ha fet front als desafiaments de construcció d’una arquitectura ambiciosa en regions remotes i ecològicament sensibles. El lloc on s’ha col·locat es va escanejar digitalment per crear un model 3D d’alta precisió, i analitzat al mil·límetre per minimitzar l’impacte ambiental conservant vistes òptimes de les postes de sol.
Via #diariodesign